Stichting Vrienden van de Koperhorst

Zoeken

Nieuws

Bijzondere ontmoeting

Misschien heeft u het wel gezien op Editie Nl. Een mooie...

lees verder

Stichting Vrienden van de Koperhorst

Stichting Vrienden van de Koperhorst

Stichting Vrienden van de Koperhorst is opgericht bij notariële akte van 11 juli 2003. De Stichting heeft als doelstelling:
Cliënten van de Koperhorst voorzieningen, ontspanningen en activiteiten leveren waarin niet of op een andere wijze kan worden voorzien.

De Wensboom
In samenwerking met de activiteitenbegeleiding van de Koperhorst en de Wensboomcommissie worden wensen van Koperhorstcliënten daar waar mogelijk vervuld.
In de ontvangsthal van de Koperhorst staat de Wensboom. Cliënten van de Koperhorst mogen een wens in deze boom hangen. Elke zes weken haalt iemand van de wensboomcommissie de wensen uit de boom en wordt er met elkaar bekeken welke wens in vervulling zal gaan. Dit kan een uitstapje naar de stad zijn, een bezoek aan de dierentuin, het bijwonen van een toneel- of dansvoorstelling, enz.

Gerealiseerd
De Vrienden van de Koperhorst hebben onlangs de aanschaf mogelijk gemaakt van o.a.: een televisietoestel, geluidsapparatuur, een grote (kunst)kerstboom voor de recreatiezaal, buiten fitnesstoestellen, een compleet ingerichte keuken t.b.v. kookactiviteiten in de cursusruimte, tuinaanleg en meubilering van een ontmoetingsruimte/ huiskamer.

Activiteiten
De activiteitenbegeleiding van De Koperhorst organiseert regelmatig activiteiten voor een grote groep cliënten. Om zoveel mogelijk cliënten de kans te geven hier aan deel te nemen zonder al te veel kosten, ondersteunt de Stichting Vrienden van De Koperhorst verschillende van deze activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn een dagtocht naar de Biesbosch, de wandel driedaagse, een bonte avond, een optreden van een shantykoor.