Wonen/Kortdurend verblijf

Zoeken

Nieuws

Bijzondere ontmoeting

Misschien heeft u het wel gezien op Editie Nl. Een mooie...

lees verder

Wonen/Kortdurend verblijf

In de Koperhorst kunt u wonen op die manier die het beste past bij uw persoonlijke situatie en zorgvraag.
Wij streven er naar een zo optimaal mogelijke situatie voor u te creëren.
In het menu hiernaast staan de verschillende woonvormen en woontypen.

Kortdurende Zorg binnen de Koperhorst (logement)
De Koperhorst biedt tien riante 2 -kamerappartementen aan voor ouderen die een tijdelijk verblijf zoeken in een huiselijke en sfeervolle omgeving,waar verschillende voorzieningen aanwezig zijn. De zorg en hulpverlening vindt plaats vanuit een bepaalde visie. Medewerkers zijn op bezoek bij de cliënten. Zij werken cliëntgericht, hebben vakkennis en ervaring, en leveren de benodigde zorg, waarbij eigen keuzes van de cliënt leidend zijn.

Na een ziekenhuisopname
U bent nog niet voldoende hersteld en heeft zorg nodig? Dan kan de transferverpleegkundige in het ziekenhuis een indicatie aanvragen. Dat kan een Eerste lijns verblijf zijn,  of een functiegerichte indicatie. Bij een ELV laag complexe zorg  en hoog complexe zorg worden de verblijfskosten van de Koperhorst vergoed vanuit de basisverzekering  en betaalt u een eigen bijdrage aan het CAK. Bij een functie gerichte (thuiszorg) indicatie vragen wij voor het verblijf een bescheiden vergoeding.

Respijtzorg
Respijtzorg is zorg die wordt geboden aan een zorgbehoevende. Respijtzorg is een verzamelnaam voor voorzieningen die tijdelijk of structureel worden verleend. Tijdelijke respijtzorg kan bijvoorbeeld worden ingezet i.v.m. vakantie van de mantelzorger. Structurele respijtzorg kan betekenen dat er volgens een vast patroon respijt wordt verleend, bijvoorbeeld om de twee weken op een donderdag. Het is de taak van gemeenten om te controleren of mantelzorgers voldoende ondersteuning krijgen. In de parktijk zal een wijkverpleegkundige nagaan in hoeverre een mantelzorger de zorgtaak aankan. Op het moment dat de druk op een mantelzorger te groot dreigt te worden, kan de gemeente respijtzorg aanbieden.

Vakantie opname
U wilt graag een tijdje in een veilige en comfortabele omgeving genieten en gebruik maken van de faciliteiten binnen de Koperhorst? U bent van harte welkom! U betaalt uw verblijfskosten en de bijbehorende kosten als u gebruik maakt van ons restaurant en maaltijdservice.

Via Huisarts
Als uw huisarts vindt dat door een acute zorgvraag u een tijdelijke en bovenal veilige omgeving nodig heeft, dan kan hij/zij een tijdelijk verblijf binnen de Koperhorst aanvragen.

Kosten voor tijdelijke gasten.

Wij vinden dat het voor iedereen die daar behoefte aan heeft, mogelijk moet zijn tijdelijk in de Koperhorst te verblijven. Onze prijzen voor het verblijf zijn daar op afgestemd. De kosten voor de zorg worden, afhankelijk van uw indicatie, vergoed via de verzekering, WLZ of WMO. Afhankelijk van uw indicatie betaalt u wel een eigen bijdrage aan het CAK. 

U heeft een ELV laag of 6 hoog:
• De dagen worden gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. U betaalt geen eigen bijdrage, maar wel eigen risico.

U heeft een zorgindicatie op basis van de thuiszorg en mogelijk WMO:
• Voor het verblijf betaalt u € 35,- per dag. 
•  Wilt u dat wij ook uw maaltijden verzorgen dan betaalt u daar € 10,- per dag voor. 
U kunt er ook voor kiezen om zelf voor uw broodmaaltijden te zorgen en in het restaurant van de Koperhorst dagelijks een warme maaltijd te gebruiken. Kosten van een maaltijd in het restaurant: € 5,60 voor een driegangen menu.
• Uw indicaties voor zorg en huishouding dienen tijdelijk omgezet te worden naar de Koperhorst als zorgaanbieder.
• Wij sturen u een rekening voor uw verblijf en de maaltijden. U kunt proberen of uw verzekeraar het tijdelijk verblijf inclusief de maaltijden wil vergoeden. 
• De zorgkosten declareren wij bij het zorgkantoor. U ontvangt over deze kosten van het CAK een rekening voor uw eigen bijdrage. Deze bijdrage is afhankelijk van uw inkomen.

U heeft geen zorgindicatie:
• Voor het verblijf betaalt u € 50,- per dag. 
• Wilt u dat wij ook uw maaltijden verzorgen dan betaalt u daar € 10,- per dag voor. 
U kunt er ook voor kiezen om zelf voor uw broodmaaltijden te zorgen en in het restaurant van de Koperhorst dagelijks een warme maaltijd te gebruiken. Kosten van een maaltijd in het restaurant: € 5,60 voor een driegangen menu.  Heeft u toch zorg nodig, dan brengen wij dit rechtstreeks bij u in rekening. Kosten per uur: € 44,99,- 
• Wij sturen u een rekening voor alle kosten die u maakt. U kunt proberen of uw verzekeraar deze vergoedt. 

 U komt logeren:
• Voor het verblijf betaalt u € 50,- per dag. 
• Wilt u dat wij ook uw maaltijden verzorgen dan betaalt u daar € 10,- per dag voor. 
• Wij sturen u een rekening voor alle kosten die u maakt.