LEUKSTE EN BESTE LEERBEDRIJF 2023 ZORG EN WELZIJN

Op de dag van de stagiair maakte MBO Amersfoort Zorg en Welzijn het leukste en beste leerbedrijf bekend: Woonzorgcentrum de Koperhorst. We geven alle stagiaires een hele dikke pluim! We zijn enorm trots op jullie inzet, de ondersteuning bij het dagelijks werk en vooral op de nieuwste kennis die jullie meebrengen! 

Woonzorgcentrum de Koperhorst is een leerbedrijf dat al veel studenten heeft opgeleid en aan het werk heeft gekregen. De studenten leren en werken onder begeleiding van het team van de Koperhorst en de docenten van MBO Amersfoort. Zo’n 50 studenten volgen momenteel bijvoorbeeld de studie Verzorgende IG, Helpende Zorg en Welzijn of een keuzedeel Helpende Zorg en Welzijn bij Woonzorgcentrum de Koperhorst. “De manier waarop de Koperhorst onze stagiaires begeleidt, dwingt bewondering af. Docenten en studenten voelen zich thuis en welkom. Mooi om te zien hoe benaderbaar en op een positieve manier zij samenwerken met elkaar. Dit zorgt voor een ondernemende blik en hierdoor zijn we samen in staat om out of the box naar de zorgvragen voor de toekomst te kijken”, vertelt Marian Hoogebeen–de Winther, directrice Zorg en Welzijn bij MBO Amersfoort.

Vanuit het Leerhuis van de Koperhorst is het motto ‘leren doe je samen.’ “In de Koperhorst doen we er alles aan om goed aan te sluiten bij wat een leerling nodig heeft. De laagdrempelige samenwerking met de docenten van MBO Amersfoort in huis is goud waard”, zegt bestuurder Evelien van Dijk. ‘Top dat onze studenten ervaren wat we uitdragen: ‘ik doe ertoe & ik hoor erbij’.

Naast de meeste inzendingen waren ook de motivaties duidelijk: 

  • Ze denken goed met je mee wat het beste bij je past. De uitdagingen zijn leuk en afwisselend. De sfeer is veilig en gezellig.”
  • Door met een kleine groep leerlingen te werken en te leren.”
  • Omdat werk en school op één plek is.”

Meer weten over de praktische BOL-opleiding bij De Koperhorst?

Neem contact op met Monique van Lierop (Opleidingscoördinator de Koperhorst) via m.vanlierop@koperhorst.nl of 033 – 472 62 14.

Meer weten over de opleiding?

Neem contact op met Annerie Schuurman via 06-39114354 of aenp@mboamersfoort.nl Of bekijk de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. 

Deel dit artikel

Volgend artikel

Wij zijn Koploper van 2023 geworden!

  Wij zijn uitgeroepen tot koploper door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport! Samen met MBO Amersfoort en VMBO Het Element heeft het Leerhuis van de Koperhorst met succes een...

Lees verder