Uitreiking eerste exemplaar eindrapportage waarderingen verpleeghuisbewoners.

Als onderdeel van het project ‘Waardigheid en Trots’ zette Patiëntenfederatie Nederland (PFN) tussen 2015 en 2018 onafhankelijke interviewteams in om met bewoners die in verpleeg en verzorgingshuizen wonen te praten. Er werden gerichte vragen gesteld aan zowel bewoners als mantelzorgers met als doel om een goed beeld te krijgen van de levenskwaliteit van de bewoners. In die drie jaar is er gesproken met 70.000 bewoners en/ of mantelzorgers. De locaties die bezocht worden dekken 88 procent van alle verpleeg- en verzorgingshuizen.
De ervaringen van de geïnterviewde bewoners zijn te lezen op www.zorgkaartnederland.nl
De ervaringen van de bewoners kunnen een rol spelen in de keuze van een potentiële bewoner. Anderzijds kunnen zorginstellingen leren van de waarderingen en het gesprek aangaan met bewoners en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Vandaag kwam in een gebundeld boekje de eindrapportage uit. Hierin valt te lezen dat het gemiddeld rapportcijfer 7,9 is. Er gaat veel goed, maar er is ook nog veel te verbeteren. Als kerstcadeautje zal dit boekje naar bestuurders van zorginstellingen worden gestuurd.

Vandaag werd het eerste exemplaar uitgereikt door Dianda Veldman (directeur-bestuurder Patiëntenfederatie Nederland). Zij reikte dit uit aan Irene Vriens, (bestuurder van de Koperhorst) welke dit namens de brancheorganisatie Actiz in ontvangst nam.

Deel dit artikel

Volgend artikel

Kertsmarkt 2018 een groot succes!!

De jaarlijkse kerstmarkt was weer een groot succes. Een gevarieerd aanbod aan producten werd aangeboden in de kramen. Uiteraard werd er in het café genoten van een hapje en een drankje...

Lees verder