Onderwijsbedrijf

Op zoek naar een leuke en leerzame leerwerkplek in een fijne leer- en werkomgeving? Dan bieden we jou de mogelijkheid! Wij hebben regelmatig BBL-plekken voor de verzorgende ig- opleiding. Je kunt dan binnen De Koperhorst zowel je lessen volgen als je praktijkstages doen.

Daarnaast bieden we ook BOL-stages voor diverse zorgopleidingen. Hiervoor werken wij samen met diverse scholen. Als je interesse hebt in een zorgstage bij De Koperhorst meld je dan bij het stagebureau van je school om te horen of jouw school samenwerkt met De Koperhorst.

Wij nemen alleen zorgstagiaires aan via de scholen. Je kunt je dus niet rechtstreeks bij ons aanmelden!

Als leerling/stagiaire in de zorg maak je deel uit van een klein zorgteam. Je leert van je begeleider zorg en ondersteuning te bieden aan onze bewoners. We hebben binnen De Koperhorst verschillende opleidingsmogelijkheden.

De Koperhorst laat je graag kennismaken met één van de mooiste beroepen die er zijn.

Leerhuis de Koperhorst
De Koperhorst heeft in samenwerking met MBO Amersfoort, een intern BOL-onderwijsbedrijf voor de opleiding Helpende zorg en welzijn. Dit betekent dat zowel de lessen als de praktijk binnen De Koperhorst plaatsvinden.

Door de studenten van MBO Amersfoort Zorg en Welzijn is de Koperhorst uitgeroepen tot het leukste en beste leerbedrijf 2023 Zorg en Welzijn.

Tijdens de opleidingsperiode in het onderwijsbedrijf van De Koperhorst maak je direct kennis met de praktijk binnen de ouderenzorg. 

Als je stagiaire bent, krijg je iedere maand een stagevergoeding, afhankelijk van het aantal uren dat je komt. Krijg je een leerwerkplek (BBL) in De Koperhorst dan kom je in dienst en krijg je dus een salaris.

Heb je interesse in een leuke BOL-route voor helpende niveau 2, waar veel in de praktijk wordt gewerkt? Neem dan contact op met MBO Amersfoort. Inschrijvingen voor het aankomende schooljaar zijn mogelijk. Voor meer informatie klik op deze link.

Maatschappelijke stages
De Koperhorst biedt ook aan scholieren van de vierde klas van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid om een maatschappelijke stage te lopen. Hiervoor werken wij samen met het Farel College en het Corderius College.
Ben je leerling van één van deze scholen en geïnteresseerd in een maatschappelijke stage bij De Koperhorst?  Meld je dan bij je decaan of mentor. Ben je leerling van een andere school dan hebben wij helaas geen plek voor je.

*Momenteel zijn al onze BBL leer-werkplekken vervuld.  Zodra wij weer plekken hebben, zullen wij dit op onze website vermelden!

Uitgeroepen tot koploper door het ministerie van VWS . Samen met MBO Amersfoort en VMBO het Element heeft het leerhuis van de Koperhorst met succes een vernieuwende leerroute ontwikkeld.