Zorgservice appartement

Er zijn 110 ruime appartementen beschikbaar voor echtparen en alleenstaanden. U woont zelfstandig en de directe nabijheid van onze woon-zorgeenheden is een (acute) zorgvraag in een oogwenk beantwoord. U kunt huishoudelijke hulp, geplande en ongeplande zorg krijgen op basis van uw indicatie en afgestemde afspraken. Tevens kunt u gebruikmaken van alle voorzieningen van de Koperhorst.

Er zijn twee typen zorgservice-appartementen:

  • Woningen van het eerste type hebben een royale woonkamer met open keuken, een afzonderlijke slaapkamer, een ruime douche/ toilet ruimte, een hal, een inpandige berging en een balkon.
  • Het tweede type beschikt over een apart tweede toilet en heeft een tuinkamer in plaats van een balkon.

Wanneer er niet meteen een zorgservice-appartement beschikbaar is, kunnen wij u op de wachtlijst plaatsen. Terwijl u op de wachtlijst staat, kunt u voor een vriendelijke vergoeding wel alvast gebruikmaken van huishoudelijk hulp en deelnemen aan diverse activiteiten van de Koperhorst. U kunt hierbij ook gebruikmaken van de mantelzorgpas.

🔗 Wat is de mantelzorgpas & Waar kun je deze aanvragen?

U komt voor een zorgservice-appartement in aanmerking als u of uw partner een zorgindicatie heeft op basis van uw wijkverpleegkundige indicatie die betaald wordt uit de ziektekostenverzekering (ZVW) of op basis van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U huurt het appartement rechtstreeks van de Koperhorst en de zorg wordt vormgegeven vanuit een MPT (Modulair Pakket Thuis) of VPT (Volledig Pakket Thuis).