Coronanieuws

De afgelopen tijd zijn we bezig geweest om stap voor stap verder open te gaan.
In eerste instantie konden de bewoners weer beperkt bezoek ontvangen.
Toen bleek dat dit goed bleef gaan kon ook dit verder worden uitgebreid.
Inmiddels is het zo dat er door de bewoners in het restaurant beneden van de maaltijd gebruik kan worden gemaakt.  De meeste vrijwilligers zijn weer aan het werk, en ook de vaste activiteiten zullen per 1 augustus weer worden opgestart.
Helaas is het zo dat dat de Koperhorst nog niet toegankelijk is voor wijkbewoners om bijvoorbeeld de maaltijden te gebruiken of mee te doen aan activiteiten.

Een belangrijke manier om niet overvallen te worden met corona in huis is testen en nog eens testen. Vanaf het begin tot op heden zijn er 37 bewoners en 69 medewerkers getest, waarvan gelukkig maar een keer bij de medewerkers een positieve test. We hebben goede afspraken met het ziekenhuis, kunnen heel laagdrempelig testen en hebben binnen 24 uur de uitslag. We testen alle bewoners met beginnende verkoudheidsklachten of andere klachten die op corona kunnen duiden. Vanaf de constatering van de klachten totdat de uitslag bekend is worden deze bewoners besmet verpleegd en moeten op hun appartement blijven als dat mogelijk is. Medewerkers met klachten moeten voor hun dienst bellen. Ze worden dan diezelfde dag getest en mogen niet komen werken totdat we de uitslag weten.

Toch is nog lang niet alles bij het oude. We blijven op onze hoede, vooral nu in Nederland het aantal besmettingen weer toeneemt. We willen de bezoekers dan ook echt vragen, let op uzelf en kom niet op bezoek als u, al is het maar een beetje, verkouden bent. Ook kunt u, als u dat wenselijk vindt, voor de zekerheid een mondkapje dragen als u op bezoek bent. Neemt u uw vader of moeder mee naar een plek buiten de Koperhorst, laat ze dan, voor de zekerheid, een mondkapje dragen. Dat is het minste wat we kunnen doen.

Verder verwachten wij dat iedereen zich blijft houden aan de algemene richtlijnen van het RIVM als u op bezoek komt dus:

  • 5 meter afstand van elkaar,
  • Ontsmet uw handen,
  • Volg de hygiëne richtlijnen van het RIVM,
  • U mag geen verkoudheidsklachten of andere corona gerelateerde klachten hebben en ze mogen ook niet in uw huishouden/ omgeving voorkomen.
  • Iedereen die in huis komt registreert zich. Deze eis komt van de GGD. De reden is dat als er toch corona binnen de Koperhorst krijgen de GGD direct een goed contactonderzoek kan doen. De registratie lijsten worden maximaal 3 weken bewaard en daarna vernietigd.

Als we met zijn allen onze schouders er zo onderzetten en oplettend blijven kunnen we steeds verder groeien naar, binnen de grenzen van de 1.5 meter, ons leven voor corona.

I.W.M. Vriens, bestuurder

 

 

 

Deel dit artikel

Volgend artikel

Coronanieuws

  De afgelopen tijd zijn we bezig geweest om stap voor stap verder open te gaan. In eerste instantie konden de bewoners weer beperkt bezoek ontvangen. Toen bleek dat dit goed...

Lees verder