Wonen in de Koperhorst?

Bent u of uw familielid op zoek naar een tijdelijk of langdurig verblijf? Wij ontvangen graag uw aanmelding en indicatie!

Direct aanmelden

Woningtypen

Waar bent u naar op zoek? Klik op één van de onderstaande linkjes om direct naar de betreffende woonsoort te gaan:

Wonen met zorg

Er zijn veertig woningen te huur waarbin u kunt wonen met volledige zorg.  Wanneer u hier komt wonen, krijgt u een eigen woning met een eigen voordeur en bel. De woning bestaat uit: een woon- en slaapkamer, een kitchenette met koelkast en magnetron, een doucheruimte met toilet en alle woningen hebben een balkon. 

De inrichting van de woning dient zodanig te zijn dat er zorg geboden kan worden. Op elke verdieping staat een vast team van medewerkers voor uw klaar om de gewenste zorg aan u te leveren.

Groepswonen

Er zijn vijf etages met groepswonen. Deze woonsetting heeft een open karakter en is bedoeld voor ouderen met dementie. Door de dementie raakt de cliënt steeds meer en meer de grip op zichzelf en het leven kwijt. Wij bieden een woonomgeving aan waar u uw leven, zoals u dit gewend bent, kunt voortzetten.

Elke woongroep bestaan uit maximaal acht cliënten. U deelt de gemeenschappelijke  huiskamer met keuken met de acht andere cliënten. U beschikt over een eigen zit/slaapkamer. Het is belangrijk dat u uw eigen meubilair, bed-en linnengoed en andere persoonlijke spullen meeneemt, zodat uw woonruimte vertrouwd aanvoelt.  Vloerbedekking is aanwezig.

De inrichting van het appartement dient zodanig te zijn dat er zorg geboden kan worden. Uw familie is altijd welkom en wordt uitgenodigd om onderdeel uit te maken van de alledaagse dingen zoals: wandelen, meehelpen met boodschappen doen ect. Uw familie is een belangrijke bron van informatie, zij helpen ons u te leren kennen.

In overleg met uw familie maken we afspraken over de inzet van mantelzorg; de zorg die familie kan bieden. Het is belangrijk dat zij betrokken blijven bij uw dagelijks leven en de zorg.

Het toepassen van vrijheidsbeperkende maatregelen wordt zo veel mogelijk voorkomen. De nadruk ligt op preventie en alternatieve oplossingen. Overleg met de cliënt, diens familie, de behandelend arts en andere disciplines moeten het gebruik van vrijheidsbeperkende maatregelen zoveel mogelijk beperken.

Meer informatie kunt u vinden op de website
www.dwangindezorg.nl

Beschut wonen met thuiszorg

In totaal zijn er 110 woningen waarvan:

  •  59 woningen bestaan uit een royale woonkamer met open keuken, een afzonderlijke slaapkamer, een ruime douche/toilet ruimte, een hal, een inpandige berging en een balkon.
  • Er zijn 51 woningen die  bestaan uit een royale woonkamer, een tuinkamer, een slaapkamer, een ruime douche/ toilet ruimte, een aparte 2e toilet, een open keuken, een royale hal en een inpandige berging.

U kunt deze woningen huren binnen de sociale huur. Op basis van thuiszorg kunt u de benodigde zorg ontvangen.