Kwaliteit

Koperhorst Kwaliteits Systeem (KKS)

In de Koperhorst hebben een eigen kwaliteitssysteem ontwikkeld: KKS. Onze kwaliteitsvoornemens hebben we in 10 kleurrijke kwaliteitstegels vastgelegd. Iedere tegel beschrijft wat bewoners, naasten, vrijwilligers en medewerkers van ons mogen verwachten.

Kwaliteit definiëren wij als de relatie tussen de verwachting en de ervaring. Dit kan gaan over diensten en producten. De verwachtingen worden omgezet in afspraken over bijvoorbeeld de zorg, de veiligheid en het eten en drinken in o.a. zorgleefplannen en overeenkomsten.

Jaarlijks beschrijven we onze doelen in een kwaliteitsplan, verdeeld over de kwaliteitstegels. De gestelde doelen per tegel werken we uit in jaarplannen.

We streven er als organisatie naar om de beste kwaliteit van zorg, wonen en welzijn te bieden aan onze bewoners en gasten. Ons motto? ‘Ik doe ertoe en ik hoor erbij.’ 

In de top 10 van Zorgkaart NL 2021

We zijn met een 9 in de top 10 van Zorgkaart NL 2021 is geëindigd. Het laat zien dat het Koperhorst verhaal wordt beleefd! Een mooie opsteker voor onze medewerkers, vrijwilligers en leerlingen/stagiaires van de Koperhorst. Daar zijn we trots op. 

ZorgkaartNederland is de grootste keuzewebsite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Aan de hand van de waarderingen tussen 1 januari en 1 november 2021 heeft zorgwebsite ZorgkaartNederland ook dit jaar weer uitgerekend welke tien zorginstellingen er op ZorgkaartNederland het best gewaardeerd werden door hun cliënten. Binnen de top 10 is geen rangorde.