Wonen in de Koperhorst?

Bent u of uw familielid op zoek naar een tijdelijk of langdurig verblijf? Wij ontvangen graag uw aanmelding en indicatie!

Direct aanmelden

Voorwaarden voor toelating

Voor alle vormen van wonen met zorgverlening is het noodzakelijk dat u een: indicatie (WLZ of ZVW) of dagbesteding heeft. Voor informatie over de indicatie kunt u terecht bij het CIZ. U kunt een WLZ web check doen op www.ciz.nl

Bij uw eigen wijkteam kunt u terecht voor een beschikking WMO of dagbesteding. Het centrale telefoonnummer van de gemeente Amersfoort is 14033.

Na de indicatie dient u rekening te houden met de wachttijdoverbrugging, deze is per woonvorm verschillend. De zorgtoewijzing geschiedt vanuit het wachtlijst-serviceteam:
m.schalkwijk@koperhorst.nl (cliëntenadviseur) en a.van.beek@koperhorst.nl (verpleegkundig zorgadviseur).

Tijdelijk verblijf met zorg

Wanneer u moet herstellen na een ziekenhuisopname, de goed ingeregelde zorg thuis tijdelijk niet beschikbaar is of als de omstandigheden daarom vragen, dan kunt u een afgesproken periode bij ons verblijven.

U verblijft op de derde etage van de Koperhorst met veertien volledig ingerichte tweekamerappartementen, waarvan er vijf bewoond worden en negen wisselend en tijdelijk bewoond worden: een levendige omgeving dus. In alle appartementen zijn verschillende voorzieningen aanwezig. Vakkundige en ervaren medewerkers leveren de hulp en zorg die u nodig heeft. Onze medewerkers komen bij u op bezoek en uw keuzes voor de hulp en zorg zijn leidend.

Tijdelijk verblijf met zorg is beschikbaar op basis van een EersteLijns Verblijf (ELV), als overbruggingszorg (WLZ) of als Respijtzorg op basis van de WMO.

Meer informatie is te vinden in deze pdf: Tijdelijk verblijf met zorg

Zorgservice-appartement

U komt voor een zorgservice-appartement in aanmerking als u of uw partner een zorgindicatie heeft op basis van uw wijkverpleegkundige indicatie die betaald wordt uit de ziektekostenverzekering (ZVW) of op basis van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U huurt het appartement rechtstreeks van de Koperhorst en de zorg wordt vormgegeven vanuit een MPT (Modulair Pakket Thuis) of VPT (Volledig Pakket Thuis). 

Groepswonen

Om hiervoor in aanmerking te komen moet u beschikken over een WLZ-indicatie 5 of hoger.