Buurtwetertegel voor chauffeurs van WijkMobiel

Op vrijdag 12 mei is de Buurtwetertegel uitgereikt aan de chauffeurs van WijkMobiel. Deze mensen zetten zich vrijwillig in om mensen die zelf minder mobiel zijn van deur tot deur te brengen in de wijken Schothorst, Zielhorst en de Hoef. Het gaat om vervoer met aandacht. Naast service biedt WijkMobiel ook gezelligheid!

 

Vijfjarig bestaan

De buurtwetertegel kwam op een bijzonder moment, want de WijkMobiel viert inmiddels het eerste lustrum. Vijf jaar geleden begonnen inwoners uit de wijken Zielhorst, Schothorst en de Hoef met het realiseren van vervoer op maat voor senioren. Met de nodige subsidie konden zij het eerste elektrische wagentje aanschaffen. Een mooi initiatief, getrokken door Sander Westhof. “Zonder hem zou er geen WijkMobiel zijn”, aldus chauffeur Jeanne. Waaraan Wilma Pol, coördinator vrijwilligers bij De Koperhorst, meteen toevoegt dat het nu vooral de chauffeurs die dit belangrijke initiatief dragen. Zij staan altijd open voor individuele wensen een gezellig praatje. Sommigen zijn er al bij vanaf het eerst uur.

 

Bestrijden van eenzaamheid

Het idee achter de WijkMobiel is vooral om ouderen die moeite hebben om ergens te komen te helpen en zo eenzaamheid tegen te gaan. Mensen die willen meedoen aan activiteiten in de Koperhorst of bijvoorbeeld een vriendin willen bezoeken worden voor 2 euro per rit (of 1,50 met een meer-rittenkaart) naar hun bestemming gebracht. Het eindpunt of beginpunt moet in de wijken Schothorst, Zielhorst of de Hoef liggen, dus een rit vanuit die wijken naar bijvoorbeeld Meander kan ook. Op donderdagen is het altijd druk, dan willen veel mensen naar de markt in Emiclaer. 

Chauffeurs gezocht!

In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd. Het begin was pionieren met het elektrische wagentje, in de periode met Corona lag het vervoer even stil en recent heeft een bestuurswissel plaatsgevonden, maar nu draait WijkMobiel weer op volle toeren! De receptionisten bij De Koperhorst nemen telefoontjes aan van mensen die een ritje willen reserveren, twaalf chauffeurs brengen de hele dag door senioren naar hun afspraken en Louis en Gert zijn naast chauffeur ook technische dienst. Lijkt het u ook leuk om bij te dragen aan dit initiatief? WijkMobiel zoekt nog chauffeurs!

De chauffeurs zijn terecht trots op de Buurtwetertegel

 

 

De Buurtwetertegel

De Buurtwetertegel is voortgekomen uit het initiatief Buurtweter van de G1000 in 2014. De initiatiefgroep ontdekte dat er al zoveel mensen zijn in Amersfoort, die zich inzetten voor hun buren en buurt, dat ze besloten hebben om een blijk van waardering te ontwikkelen, die regelmatig wordt uitgereikt aan de echte Buurtweters van Amersfoort. De Buurtwetertegels zijn vrijwillig ontworpen en uitgevoerd door Anja Claassen, een keramiste uit Schothorst.

Deel dit artikel

Volgend artikel

Landelijke actiedag NLdoet!

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk...

Lees verder