Aankomend optreden: Concert Duo Gimenez-Iskhakova

Muziek in huis met Duo Gimenez-Iskhakova in De Koperhorst

Op maandag 18 oktober 2021 geeft het ensemble Duo Gimenez-Iskhakova een concert in De Koperhorst.

Het concert begint om 14:30 uur. Adres: Paladijnenweg 275, Amersfoort.

Het ensemble Duo Gimenez-Iskhakova, bestaande uit Carlos Gimenez Martinez – saxofoon, Aliya Iskhakova – piano, brengt een gevarieerd programma met werken uit verschillende perioden. Het programma duurt één uur, zonder pauze. Het optreden is op verzoek van De Koperhorst georganiseerd door de Stichting Muziek in Huis. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van Muziek in Huis en overige donateurs.

Over de musici:

Aliya Iskhakova en Carlos Giménez zijn twee gepassioneerde musici uit Rusland en Spanje, twee landen met een enorme muzikale geschiedenis, die elkaar in 2017 ontmoetten aan het Conservatorium van Amsterdam.

Zij besloten om de verbazingwekkende wereld van muziek voor saxofoon en piano te promoten door het originele repertoire te combineren met transcripties van andere instrumenten. Duo Gimenez-Iskhakova speelt in vele concertzalen en trad o.a. op tijdens het Holland Festival en het Amsterdams Saxfestival.

Carlos Giménez (Spanje) begon met saxofoon toen hij net zeven jaar oud was. Al vroeg nam hij les op het instrument, eerst in zijn geboorteplaats Benimodo en vervolgens in het nabij gelegen Valencia. Een Erasmusbeurs stelde hem in staat zijn bachelor af te ronden aan het Groningse Prins Claus Conservatorium. Zijn masterdiploma behaalde hij in 2019 bij Arno Bornkamp aan het Amsterdams Conservatorium. Carlos won vele prijzen waaronder in 2015 de 2e prijs en publieksprijs bij het internationale saxofoonconcours “Exigentia” in Italië.

Aliya Iskhakova (piano) begon haar pianostudie aan het conservatorium in Kazan en vervolgde haar studie in Rotterdam aan het Codarts conservatorium waar zij in 2017 haar Masterdiploma behaalde. Zij kreeg 1e prijzen bij concoursen in Rusland, Estland en Frankrijk. Na haar master in Rotterdam deed zij een tweede master bij Naum Grubert aan het Conservatorium in Amsterdam, die zij in 2019 afrondde.

Kosten voor wijkbewoner bedragen €5,-

Deel dit artikel

Volgend artikel

Alzheimer Café weer van start

Inloopavond Het Alzheimercafé  start weer op donderdag 26 augustus 2021 met een inloopavond. Tijdens deze gezellige avond kunt u ervaringen, ideeën en tips met elkaar delen. Door op onderstaande link te...

Lees verder