De Koperhorst en MBO Amersfoort ontlasten de zorg

Zorgprofessionals van woonzorgcentrum de Koperhorst moeten door corona veel extra uren maken om toch de zorg te kunnen blijven leveren die bewoners, cliënten en patiënten gewend zijn. Ondanks de enorme flexibiliteit en loyaliteit van de zorgprofessionals zijn de gaten in de roosters soms moeilijk op te lossen. Daarom springen de studenten van MBO Amersfoort nu bij.

Het Leerhuis binnen de Koperhorst, heeft de vraag gekregen om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om extra handen voor de zorg binnen de Koperhorst te organiseren. Deze extra handen kunnen extra aandacht geven aan de bewoners in de vorm van een gesprek, wandeling of een spelletje met één of meerdere bewoners.

Die mogelijkheden zijn gevonden door extra samen te werken met de School voor Gezondheidszorg van MBO Amersfoort. Na een korte en intensieve periode van voorbereiding springen vanaf deze week studenten van MBO Amersfoort bij om de zorgprofessionals te ontlasten. Naast het ontlasten van zorgprofessionals sluit dit initiatief ook aan bij de maatschappelijke verantwoording die de Koperhorst graag wil nemen in de landelijke tekorten van stageplaatsen. Er zijn nu ongeveer dertig stagiaires 1e en 2e jaars Helpende zorg en Welzijn geplaatst op verschillende afdelingen van de Koperhorst.

Het mes snijdt aan twee kanten. Door de huidige maatregelen is het namelijk voor veel studenten van MBO Amersfoort moeilijk om het benodigde aantal maken. Op deze manier lopen de studenten geen studievertraging op en kunnen ze blijven leren. Om er zeker van te zijn dat het leerproces goed verloopt, is er extra begeleiding georganiseerd van een docent van MBO Amersfoort en wordt er extra begeleiding in gezet binnen de Koperhorst.

Deel dit artikel

Volgend artikel

Bestuurswisseling

De Raad van Toezicht kondigt een bestuurswisseling van de Koperhorst aan. Door op deze link te klikken kunt u de brief lezen...

Lees verder