Koperhorst ontvangt bijdrage van het Toekomstfonds

Met het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling ondersteunt Amersfoort innovatieve ideeën van ondernemers en inwoners.
Het fonds is bedoeld voor initiatieven die bijdragen aan hergebruik van afval en grondstoffen, aan energiebesparing of aan het opwekken van duurzame energie.

Astrid Janssen, wethouder Duurzaamheid: “Met het Toekomstfonds stimuleren wij maar al te graag de plannen van inwoners en ondernemers die bijdragen aan de CO2-neutrale en afvalloze stad.
Mooi om te ervaren dat ook in in een moeilijk jaar ondernemerschap en duurzame ontwikkeling hand in hand gaan”.

Wederom vier projecten
In 2021 hebben twaalf initiatieven een aanvraag ingediend bij het Toekomstfonds Duurzame Ontwikkeling.
Na advies van de adviescommissie en rekening houdend met het subsidieplafond van €200.000, zijn er vier projecten uitgekomen die dit jaar een financiële bijdrage ontvangen:

Bij zorginstelling De Koperhorst wordt met de Circ biodigester organisch afval straks omgezet in groen gas om het eigen pand te verwarmen en deels aardgas te vervangen.
De vergister heeft daarnaast slimme software en leert van het soort afval zodat de catering het menu kan aanpassen om voedselverspilling tegen te gaan.

Door op onderstaande  link te klikken kunt u het hele artikel lezen.

Deel dit artikel

Volgend artikel

Het is zover, leerjaar 2022-2023 is van start gegaan!!

Vandaag hebben onze nieuwe studenten BBL verzorgende IG een introductie dag gehad. En is er kennis met elkaar gemaakt en informatie ontvangen over het BBL leer traject. We zijn er weer...

Lees verder