Sint-Jorispenning voor Irene Vriens, bestuurder van het woonzorgcentrum De Koperhorst

Mw. I.W.M. Vriens ontvangt uit handen van Burgemeester L.M.M. Bolsius de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort

Op donderdag 20 mei ontving Irene Vriens, bestuurder van woonzorgcentrum De Koperhorst de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. Zij ontving de gemeentelijke onderscheiding voor haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van de ouderenzorg, haar inzet voor de bewoners en haar maatschappelijke betrokkenheid in diverse nevenfuncties.

 

Mevrouw Vriens neemt afscheid als bestuurder van De Koperhorst wegens het bereiken van haar pensioengerechtigde leeftijd. Burgemeester Lucas Bolsius: “Irene Vriens zette zich ruim 45 jaar in voor de ouderenzorg, waarvan de laatste 20 jaar als bestuurder van De Koperhorst. Onvermoeibaar zette zij zich in voor alle (buurt) bewoners, medewerkers en vrijwilligers van het woonzorgcentrum. Haar maatschappelijke betrokkenheid en inzet kwam ook tot uiting in een groot aantal nevenfuncties, onder andere voor de kerk”.

 

Mevrouw Vriens heeft de Koperhorst positief op de kaart gezet. Haar visie is dat elke cliënt en bewoner in Amersfoort en specifiek in de wijk op zijn eigen manier van het leven kan en mag genieten. Deze visie is de afgelopen periode onder andere gewaardeerd met het waarborgzegel fixatievrije zorg met drie sterren en vijf sterren voor gastvrijheidszorg.

 

Daarnaast zette zij zich de afgelopen jaren in voor het bestaansrecht van kleine zorginstellingen. Ze nam deel aan Actiz, de branchevereniging voor chronische zorg voor ouderen en jeugd, was voorzitter van de IVVU, vereniging van instellingen voor verpleging en verzorging in Utrecht en haar bestuurslidmaatschap van Utrechtzorg, de regionale werkgeversorganisatie voor Zorg- en Welzijn voor 72 deelnemende organisaties.

 

Irene Vriens ontving uit handen van burgermeester Lucas Bolsius de Sint-Joris-Penning van de stad Amersfoort.

 

Deel dit artikel

Volgend artikel

Bezoek burgemeester vastgelegd in YouTube filmpje

Burgemeester Lucas Bolsius heeft de Koperhorst bezocht en sprak met bestuurder Evelien van Dijk. Sinds deze week kunnen bewoners weer samen van de maaltijd genieten, en zijn de bezoekregelingen verruimd. Een...

Lees verder