Beste en leukste leerbedrijf van het schooljaar 2023-2024 in Zorg en Welzijn: De Koperhorst!

Opnieuw is De Koperhorst door de studenten van MBO Amersfoort Zorg en Welzijn uitgeroepen tot het beste en leukste leerberdrijf Zorg en Welzijn, dit keer voor het schooljaar 2023/2024. Wij zijn zeer vereerd en danken alle studenten voor dit prachtige compliment!

Op de dag van werkplezier heeft MBO Amersfoort met trots het leukste en beste leerbedrijf verkozen. Studenten konden in december en januari stemmen op hun favoriete leerbedrijf. Voor het tweede jaar op rij heeft Woonzorgcentrum De Koperhorst de eer gekregen! Ze zijn uitgeroepen tot het beste en leukste leerbedrijf in de sector Zorg en Welzijn.

Woonzorgcentrum De Koperhorst heeft al vele studenten opgeleid en succesvol aan het werk geholpen. De studenten leren en werken onder begeleiding van het team van De Koperhorst en de docenten van MBO Amersfoort. 

“Ik vind dit het leukste leerbedrijf, omdat we echt één gemeenschap vormen. Iedereen kent elkaar en begroet elkaar vriendelijk. Wat ik ook waardeer, is dat we alle afdelingen van De Koperhorst kunnen verkennen, inclusief het restaurant en de receptie, om te ontdekken waar onze interesses liggen. Daarnaast bieden de docenten uitstekende begeleiding. Ze gaan met je in gesprek als het even minder gaat en bieden hulp wanneer nodig. Ze laten je vrijwel zelfstandig aan je schoolwerk werken, wat prettig is, omdat je zo verantwoordelijkheid leert nemen. Maar als ze merken dat het niet goed gaat, sturen ze je weer de juiste richting op. Dit zijn voor mij echt de redenen waarom ik dit het leukste leerbedrijf vind”, vertelt student Romy van Tamelen, 16 jaar.

“De Koperhorst is niet alleen het beste, maar ook het leukste leerbedrijf volgens onze studenten. Ze voelen zich er thuis en welkom. De samenwerking tussen studenten en werkbegeleiders staat centraal bij De Koperhorst, waardoor er op alle vlakken ruimte is voor groei. Ik heb enorme bewondering voor hun maatschappelijke betrokkenheid. Het is bijzonder om te zien dat studenten de ruimte krijgen om door te groeien van praktijkonderwijs naar bijvoorbeeld de opleiding Verzorgende IG”, vertelt Rosan Bosma, waarnemend directeur Zorg en Welzijn bij MBO Amersfoort.

Vanuit het Leerhuis van De Koperhorst is het motto ‘leren doe je samen.’ “In De Koperhorst doen we er alles aan om goed aan te sluiten bij wat een leerling nodig heeft. De laagdrempelige samenwerking met de docenten van MBO Amersfoort in huis is goud waard en onze werkbegeleiders zijn van grote waarde voor het dagelijks leren in de praktijk”, zegt bestuurder Evelien van Dijk. “Top dat onze studenten ervaren wat we uitdragen: ‘ik doe ertoe & ik hoor erbij’.“

Naast de meeste inzendingen waren ook de motivaties duidelijk: 
“Je leert ontzettend veel in de praktijk, en het feit dat we onze lessen op dezelfde locatie hebben, maakt het helemaal ideaal!”
“Ik begon als voltijd stagiair (BOL), maar miste uitdaging. Ik heb de switch gemaakt naar de deeltijdopleiding Verzorgende IG (BBL). Een goede keuze! Ik leer alles veel sneller en de begeleiding en communicatie zijn super. Ik werk met gezellige jonge en wat oudere collega’s. Nog nooit zo op mijn plek gezeten!”

Meer weten over de praktische BOL-opleiding bij De Koperhorst?
Neem contact op met Monique van Lierop (Opleidingscoördinator De Koperhorst) via m.vanlierop@koperhorst.nl of 033 – 472 62 14.

Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Annerie Schuurman via 06-39114354 of aenp@mboamersfoort.nl Of bekijk de opleiding Helpende Zorg en Welzijn. 

 

 

Deel dit artikel

Volgend artikel

Traineeship in de Raad van Toezicht De Koperhorst

De Raad van Toezicht van De Koperhorst heeft een plaats voor een trainee in de RvT gecreëerd. In De Koperhorst staat leren en ontwikkelen hoog in het vaandel. De RvT draagt...

Lees verder